Neisti

30. aug 2016 - 12:29

Neisti er Steens ridehest. De er et godt team, og har været det, siden Steen prøvede Neisti første gang. Neisti er stabil og fornuftig, en meget venlig hest, som man kan være tryg ved at omgås. Neisti er temmelig stor, men har alligvel superbløde og behagelige gangarter. Neisti foretrækker tølten, han kan trave, men kun hvis man virkelig beder om det ;)

På billedet er Steen og Neisti til rideundervisning hos Chatrine Brusgaard. De får masser af gode råd og besked om at gå hjem og tabe sig - hesten, ikke Steen ;) Det kæmper vi så med hver dag - græsning på tid og ellers jordfold og lidt halm.  

Neisti er meget velopdragen og nem at håndtere, vil vist kunne håndteres af alle mennesker.

Neisti og Steen er ikke bare et godt team, de er også superhyggelige at ride ud sammen med. Der er ikke meget, som kan slå de 2 ud. Er ens hest lidt urolig, tilbyder Neisti altid en beskyttet plads lige bag hans solide numse. Så viser han vejen forbi "farlige installationer" i landskaber og vandpytter, som måske er bundløse - man ved aldrig, hvad er gemmer sig under uskyldig vandpyt.

En enkelt gang har han selv været i vanskeligheder - der VAR faktisk bundløst, og Steen og Neisti sank meget hurtigt i. Neisti klarede det dog til ug, han fik forhovene op på stabilt underlag ude til venstre og fik trukket sig selv og Steen op på tørt land. 

Her er Steen og Neisti i skoven. 

 

Her er Steen og Neisti til rideundervisning i foråret 2014, mens de stadig er ved at lære hinanden at kende. 

På hestesiden har Neisti lidt mere sin egen mening. Han kan være noget skrap i flokken. Da Neisti skulle være makker med Perla efter hendes seneste barsel, var han ikke tilfreds. Vi var nødt til at give dem nabofolde - og så naboskab over en væg i Jolneren, indtil de havde sluttet fred.

Endelig lykkedes det at få Neisti til at acceptere Perla som sin makker -på billedet er Neisti og Perla på fold sammen for første gang (derfor med grimer på og 2 vagtsomme mennesker lige i nærheden). Et øjeblik efter græsser de "over kors" :D

Vi havde mange fine rideture sammen alle 4 (indtil Perlas skade desværre slog igennem igen).