Vores islandske heste

11. aug 2016 - 13:10

Vi har en lille flok islandske heste - og har stor glæde af dem i det daglige. På billedet har Daladis lige folet - og hun er tryg ved, at vi kommer hen til hende, og vi må også gerne komme til føllet. 

Vi har valgt at avle efter sind som det allervigtigste - rolige og samarbejdsvillige heste. Vi er begyndt at ride på den "forkerte" side af de 40 år, så vi bliver aldrig superryttere - eller supermodige. 

For os er en islænder på 1,33 cm i stang ikke lille - det er faktisk en udmærket størrelse. Vi er også godt tilfredse med heste med små, bløde bevægelser. De store flotte "paradeløft" nyder vi at se på, når andre rider dem. 

Vi har i øjeblikket 8 islændere - det er lidt i overkanten - så enkelte heste er til salg, hvis det rigtige nye hjem skulle dukke op. 

Her er vores skønne barnebarn, Bjørn, til hest. Hesten er superrolige Perla, som både Steen og jeg har haft meget glæde af at ride. Hun er virkelig en hest, man kan stole på. Derfor har det ofte været hende, der fik æren af at få et barnebarn på ryggen.

Desværre er Perla ikke ridehest mere pga en skade, men hun har fået et godt nyt liv som avlshest. Heldigvis har vi også selv et afkom efter hende, Halastjarna, så hun er ikke helt "væk". 

Steen og unghestene, maj 2017.