SEPTEMBER

29. sep 2016 - 11:59

September 2016 har været fantastisk - masser af dejligt vejr til udeliv og dyrkning. 

I væksthuset er der stadig gang i tomater, agurker, figen, peber, chili. En del af tomaterne er ryddet, da de var gået i stå, andre giver stadig helt overvældende mængder af tomater: de røde cherry- og blommetomater og de hvide cherrytomater. På figenbusken er årets sidste figner ved at være modne og klar til at nyde. Vi fik figner først på sommeren fra overvintrende frugtanlæg og her sidst på sommeren fra de frugtanlæg, som busken satte i foråret. 

4 agurkeplanter - 2 skole- og 2 drivagurk har været alt, alt for meget! Skoleagurkerne gav først, men drivagurkerne smager bedst. Derfor blev skoleagurkene midt på sommeren skåret ned til taghøjde - og har derefter kun få lov at sætte enkelte frugter på sideskud. Det gav stadig rigeligt med agurker. 

Aubergineplanterne er store og flotte, men det er først nu, der rigtig kommer frugter. 

På pæreespalieret har Clara Fris'erne modnet her i september. Verdens bedste pære - der blev ikke nogen til overs til pæretærte, men der er 2 senere sorter på vej. 

På æblefronten har Lord Lambourn og Delgrina leveret her i september. Der er både til at spise frisk, til salat og æblemos. 

Minigræskarplanten startede sin karriere i væksthuset, men blev meget voldsom. Den blev forvist til køkkenhaven - og er nu oppe i omdrejninger igen. I det lune septembervejr der sat masser af små græskar. De er lyse indeni - med en blid smag - lidt til den søde side. De kan godt tåle lidt chili eller spidskommen. 

Masser af tomater til fryseren :)

God æblehøst: 

Rød Ananas var spiseklar sidst i august - først i september. De sidste Rød Aroma (billedet) er plukket her midt i september. Godt, sprødt og krydret spiseæble.