Druer - året rundt

27. sep 2023 - 09:23
Billede

Et dejligt drue år: vi har haft druer fra juli - og her sidst i september er der stadig plukkemodne Kyoho, Don Muscat, Dadel-vindrue og lidt efternøler Himrod. 

Billede

“Reform” er den tidligst modne druer - den modner klaserne i juli- august. Sætter ikke er nyt hold klaser. Stor høst - nok til at spise friske, i kager og til saft.

Billede

“Vanessa” er en rød drue, ingen/små kerner, tyndt skind. Måske vores bedste? Kan bruges til det hele - og forgylder en portion havregrød. Masser af druer fra i august og september - sætter nye klaser løbende.

Billede

“Himrod” er også en af yndlingsdruer - sød og kernefri. Den er i gang fra august - og sætter løbende flere klaser - også her sidst i september. 

Billede
Billede

“Don Muscat” er en meget frugtbar drue. En lille drue med topkoncentreret smag - og en stor kerne. Den smager lige fra klasen. Don Muscat giver den flotteste dybrøde/sorte saft - og giver også en god drik, når vi gærer den kort med ingefær.

Billede

Kyoho-druen er i den sene ende. Masser af frugter - nogle år helt op i blommestørrelse. Men smagen er mild = lidt kedelig. En del er lavet til coulis i år, en del er røget med i frugtkompot. Meget frugtbar - her  sidst i september er der stadig vilde mængder druer…..

Billede

Fra september er der Dadelvindruer - superskøn smag. Lidt kraftigt skind og en kerne, men det er værd at tage med. Modner over en lang periode - masser af druer på vej her op til 1. oktober. 

Billede

Når de friske druer slipper op - er der lidt andet drueguf på lager: 

saft i fryseren, henkogte Himrod, coulis af Kyoho, syltetøj af Himrod-druer….