Tomat-TOP-TI

8. aug 2016 - 19:34

Tomaterne er sået sidst i januar. De tidligste er plantet ud sidst i februar i varmebed og med en plastklokke over. Planterne har fået vækstlys - blå i den første periode i spirekassen, derefter lilla som tilskudslys i væksthuset. En del af planterne er lavet af sideskud fra de oprindelige frøplanter. 

Cherrytomaten "Suzanne" har været først til at give modne tomater - og også den tomat, der har mest smag. En lille mundfuld tomatbombe. Planten er sund og vokser godt.  Billedet her er fra 8.8, hvor toppen er kappen af planten, og de kraftigste sideskud har fået lov at sætte tomater hen under loftet. 

 

Bøftomat - "Pantano Romanesco". 

Saftig tomat med masser af smag, den er fantastisk som halv, bagt tomat med feta ovenpå. Er også god i alle slags sovs. 

Steen har døbt denne tomat "appelsintomat". Den stammer fra en pose med blandede tomatfrø. Den har en mild tomatsmag - og er god både som frisk tomat, bagt, stegt og i "gylden tomatsovs". 

"Appelsintomaten" er lidt sen, men giver til gengæld godt sidst på sæsonen. I 2018 har den stået i sydsiden af drivhuset og har haft det lidt for varmt. 

En hjemmedøbt tomat mere - "auberginetomat". Den stammer fra samme pose blandede tomatfrø. Den har en mild, god tomatsmag - har lidt mere syre end "appelsintomaten". Er god som frisk tomat, bagt, stegt eller i gylden pastasovs. 

Dyrkning - som "appelsintomaten", de to har fulgtes ad i denne sæson.