Varmebed

8. feb 2016 - 18:35

En øko-halmballeForsøg med dyrkning i halmballer uden brug af kunstgødning. 

Økologisk halmballe i en "grav" langs soklen.

Lidt jordbrugskalk og regnvand - ca. 60 liter ad nogle gange. 

Frisk hestegødning og lidt mere kalk. 

Hestene har leveret gratis gødning.

Mere regnvand, ca. 30 liter. 

Overdækkes - her med jord og plast. 

Så kører varmen på.

Så er de første tomater plantet ud i varmebedet. Pga af influenzaen er bedet ikke blevet passet med vand og gødning, så omsætningen er gået i stå. Jeg håber, de små planter klarer sig alligevel. De får en lille plastklokke over sig i nat. Tomaterne før følgeskab af hver en lille græsk basilikum. Basilikum er ikke vores yndlingskrydderurt, men er plantet for nabovirkningens skyld. 

 

 

 

 

 

 

Der er også plantet en "klatresquash" ud i et lunt hjørne, Black Forest er navnet. Den klatrer ikke af sig selv, men man kan lede den op ad et stativ, hvis man følger væksten. Så kan man få en væg med en masse squash på. Vi har sat plads af til i drivhuset, for at få tidlige squash, f.eks. til en lækker forsommerfrokost som denne: hjemmebagt rugbrød smøres med et pænt lag hummus. Ovenpå ristede squash, friske løg fra haven, et spejlæg - friske eller stegte tomater. :D

På billedet til højre - desværre ikke så nemt at se - står en små udplantede porrer og en super-hårdfør og velgroende ært, Winterkefe. Ærterne er sået 16. januar, de gror frisk uden undervarme eller plastklokke over og er nu knap en meter høje. Ærterne er sået inde, da vi døjer med jordlopper - så uanset temperatur bliver både ærter og bønner startet indendørs og kommer først ud, når de er vokset til og kan klare et par jordlopper.