Sødt sylt

27. aug 2016 - 19:46

Egernet er mit fylgje-dyr - og som egernet kan jeg godt lide at samle lidt godt til vinteren. ("Fylgje" er i gammelnordisk tro et dyr, som er særligt knyttet til et menneske og en slags symbol på dets liv/sjæl/skæbne).

Der ligger -for mig - også en elementær glæde i at udnytte de gode råvarer, der er i haven, skoven osv. - og man kan jo ikke pludselig spise 1½ kg mirabeller! Eller det kan man måske, men det har nok en virkning af en slags ;)

Praktisk om sylt:

Jeg laver syltetøj/marmelade med så lidt sukker og konserveringsmiddel som muligt. Derfor fylder jeg helst i små glas - så indholdet ikke står alt for længe i glasset efter åbning. Glassene stammer fra babymad m.m. og bruges igen og igen. 

Glassene er efter brug i alm. maskinopvask. Før brug får de en opvarmning til 100 grader i ovnen. Et rent viskestykke i bradepanden, glas og låg ovenpå og ind i ovnen. Langsom opvarming til 100 grader. 

Før påfyldning sættes glassene på et fugtigt viskestykke - som jeg lærte i nittenhundrederødkål - for at forhindre, at glassene revner. Ved ikke, om det holder vand, men i hvert fald fungerer det :)